Opis
Ocet jabłkowy jest produktem otrzymywanym na skutek fermentacji jabłek, która odbywa się na dzięki wspólnemu działaniu drożdży i bakterii octowych. Ocet jabłkowy zawiera mnóstwo witamin i cennych składników wspierających zdrowie i urodę od wewnątrz i na zewnątrz. Są to między innymi witaminy, potas, siarka, krzem, wapń, magnez a także enzymy i aminokwasy. Regularne spożywanie octu jabłkowego może pomóc w utracie wagi poprzez zwiększenie uczucia sytości, opóźniania opróżniania żołądka oraz zmniejszenie apetytu. Badania wykazują, ze wspiera także mikrobiom jelit - potwierdzono, że na skutek suplementacji octem zwiększa się liczebność bakterii Lactobacillus i Bifidobacterium.
Ocet jabłkowy może wspierać trawienie poprzez zwiększenie produkcji kwasu żołądkowego, co pomaga w rozkładaniu pokarmów i absorpcji składników odżywczych. Badania kliniczne sugerują, że ocet jabłkowy może pomóc w kontrolowaniu poziomu glukozy we krwi, co jest szczególnie korzystne dla osób z cukrzycą typu 2.
Właściwości
Ocet jabłkowy jest uważany za domowy składnik pomagający regulować równowagę kwasowo-zasadową organizmu i był tradycyjnie spożywany ze względu na szeroką gamę korzyści prozdrowotnych. Badania sugerują, że ocet jabłkowy może wspomagać trawienie i zdrowy metabolizm, ułatwiając utratę masy ciała.
Korzyści:
• Kontrola poziomu cukru we krwi
• Wspiera zdrowe trawienie i metabolizm
• Wspiera zdrową kontrolę wagi
• Wspiera mikrobiotę jelitową
• 6% kwasu jabłkowego
Tabela
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Przeznaczenie
• Utrzymywane prawidłowej masy ciała
• Kontrola glikemii
• Usprawnia procesy trawienne.