Opis
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Właściwości
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Tabela
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g |
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >55 mg | >8,25 mg |
Skład
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Jak stosować
Spożywać rano na czczo pół godziny przed posiłkiem.
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie.
Ostrzeżenia
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Waga
Masa/objętość netto: 500 g
Producent
MANUKA HEALTH