Opis
Właściwości
Witamina C wspomaga tworzenie kolagenu oraz wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego.
Tabela
Składniki | 1 miarka (1 g) | %RWS* |
Lactobacillus acidophilus NCIMB 30157 | 0,5x109 CFU** | - |
Lactobacillus acidophilus NCIMB 30156 | 0,5x109 CFU** | - |
Bifidobacterium lactis NCIMB 30172 | 0,5x109 CFU** | - |
Bifidobacterium bifidum NCIMB 30153 | 0,5x109 CFU** | - |
Witamina C | 50 mg | 62,5% |
Fruktooligosacharydy | 425 mg | - |
Inulina | 410 mg | - |
*Referencyjna Wartość Spożycia.
**Colony Forming Unit (jednostka tworząca kolonię bakterii).
Skład
Fruktooligosacharydy, inulina, askorbinian wapnia (witamina C), Lactobacillus acidophilus NCIMB 30157, Lactobacillus acidophilus NCIMB 30156, Bifidobacterium lactis NCIMB 30172, Bifidobacterium bifidum NCIMB 30153.
Jak stosować
Dzienne spożycie
Porcja produktu przeznaczona do spożycia w ciągu dnia: dorośli, młodzież i dzieci spożywać 1 miarkę.
Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 g) dziennie.
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przed zażyciem preparatu przez kobiety w ciąży i karmiące piersią skonsultować się z lekarzem.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego – odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Waga
Masa netto 50 g
Dystrybutor
HABIO
ul. Eskulapów 10
04-403 Warszawa
Producent
Northamptonshire NNII 4HB,
UK