Opis
Natur Planet Sól kłodawska, 500 g pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu krwionośnego i rytm pracy serca. Można stosować ją do gotowania zamiast jodowanej soli kuchennej. Sól kłodawska pasuje do dań na ciepło i na zimno.
Właściwości
- Wspiera prawidłową pracę układu krążenia.
- Reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu.
- Jest bezpieczna dla wrażliwego układu pokarmowego.
- Niejodowana.
- Bez konserwantów.
- Wegańska.
Sól kłodawska dzięki zawartości sodu chroni przed odwodnieniem i utrzymuje odpowiedni poziom wody w organizmie. Dzięki niej układ krwionośny pracuje sprawniej, a zbyt niskie ciśnienie krwi rośnie i utrzymuje się na prawidłowym poziomie. Sól kłodawska z drogerii internetowej jest nieprzetworzona, dlatego cechuje się łagodnością dla delikatnego żołądka. Można spożywać ją w celu ochrony przed zaparciami, biegunkami, wzdęciami i innymi problemami trawiennymi. Sól sprawdza się jako przyprawa kuchenna, jednak równie dobrze można stosować ją jako bazę do przygotowywania domowych napojów elektrolitowych.
Tabela
Wartości odżywcze: | w 100 g |
---|---|
Wartości energetyczne | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98,7 g |