Olimp Collagen Bar, smak czekoladowy, 44 g

Dostępny
5,89
Darmowa dostawa dla zalogowanych Klientów od 199 zł. Dla Klientów niezalogowanych: 249,00 zł

O produkcie: Olimp Collagen Bar, smak czekoladowy, 44 g

600013205

Opis

Olimp Collagen Bar, smak czekoladowy, 44 g  baton białkowy, który zawiera hydrolizat kolagenu rybiego ECOllagen®. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które pragną dbać o zdrowy wygląd skóry i szukają funkcjonalnych przekąsek. Jest to produkt bogaty w białko, o wysokiej zawartości energii i błonnika. Składa się z niezbędnych składników odżywczych - białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako dodatek do codziennej diety.

Tabela

Informacja żywieniowa Na 100 g na porcję (44 g)
Wartość energetyczna 1633 kJ/ 393 kcal 717 kJ/ 172 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
19 g

6,5 g
8,4 g

2,9 g
Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
22 g
2,2 g


18 g
9,6 g
0,97 g


8,1 g
Błonnik 18 g 8 g
Białko 19 g 8 g
Sól 0,29 g 0,13 g
Witamina C 91 mg (114%*) 40 mg (50%*)
Witamina D 5,7 µg (114%*) 2,5 µg (50%*)
Witamina A 909 µg (114%*) 400 µg (50%*)
Biotyna 56,8 µg (114%*) 25 µg (50%*)
Mangan 2,27 mg (114%*) 1 mg (50%*)
Kolagen 11 g 5 g
*RWS – referencyjne wartości spożycia.

Skład

Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.

2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.

Dzienne spożycie

Zleżnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów. Baton stanowi dodatek do diety.

Ostrzeżenia

Nie spożywać więcej niż dwa batony dziennie.  Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.

Waga

44 g netto

Producent

Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica

Typ produktu

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.