Opis
Schär Salti Krakersy solone bezglutenowe, 175 g to alternatywa dla klasycznej słonej przekąski. Zawiera wyłącznie mąki pozbawione glutenu, dlatego krakersy mogą bez ograniczeń spożywać osoby z wrażliwym układem pokarmowym lub cierpiące na celiakię.
Właściwości
- Chrupiące.
- Klasyczny smak krakersów.
- Sprzyjają dobremu samopoczucie i sprawnemu trawieniu.
- Na bazie mąki sojowej i kukurydzianej.
- Naturalny aromat.
- Odpowiednie dla dzieci i dorosłych.
Krakersy solone bez glutenu to przekąska, która szybko zaspokaja głód i jednocześnie zapobiega pojawianiu się bólu brzucha, wzdęć i biegunek u osób z nietolerancją pokarmową. Maka kukurydziana dostarcza witamin z grupy B, które są niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego. Dzięki nim poprawia się samopoczucie fizyczne i emocjonalne, gdyż obniżają ryzyko wystąpienia stanów lękowych. Mąka sojowa ma z kolei właściwości obniżające poziom złego cholesterolu we krwi. Prozdrowotne związki chronią przed miażdżycą i regulują pracę układu krwionośnego.