Opis
Właściwości
- wzmacnia układ odpornościowy, w wyniku zwiększania produkcji limfocytów T i B oraz obecności wolnych rodników (witamina A i E),
- jest źródłem kompleksu witamin z grupy B, beta-karotenu oraz licznych składników mineralnych (potasu, wapnia, selenu, manganu, chromu),
- jest nieocenionym źródłem pełnowartościowego białka, które m.in. buduje tkankę mięśniową,
- wykazuje działanie przeciwzapalne, dzięki hamowaniu uwalniania histaminy,
- działa przeciwalergicznie poprzez obniżanie poziomu immunoglobulin IgE,
- chroni przed rozwojem chorób układu krążenia (miażdżycy i nadciśnienia), ponieważ jest źródłem kwasów omega-3 i omega-6,
- wspomaga procesy oczyszczania organizmu z metali ciężkich oraz przyśpiesza metabolizm.
Cały proces produkcji Spiruliny, począwszy od zbiorów, a skończywszy na dystrybucji, nie ma negatywnego wpływu na ekosystem. Produkcja spiruliny nie wytwarza szkodliwych gazów cieplarnianych ani nie zanieczyszcza wody. Hawajska Spirulina Pacifica posiada międzynarodowe certyfikaty jakościowe oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania, a produkt końcowy badany jest w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
Tabela
składnik | zawartość (6tabletek) |
spirulina pacifica | 3g |
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Ostrzeżenia
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy prowadzić zdrowy tryb życia i różnorodnie się odżywiać.
Producent
Częstochowska 25
62-800 Kalisz