Holle Bio kaszka mleczna, banan, 250 g

Marka: HOLLE
Kup produkty oznaczone "BABY WEEKS" za 199zł i zyskaj -20% rabatu Rabat naliczy się automatycznie w koszyku.
Dostępny
13,53
Darmowa dostawa dla zalogowanych Klientów od 199 zł. Dla Klientów niezalogowanych: 249,00 zł

O produkcie: Holle Bio kaszka mleczna, banan, 250 g

600013694

Opis

Holle Bio kaszka mleczna, banan, 250 g

Właściwości

Produkt zawiera GLUTEN.
Dla niemowląt od 6 miesiąca życia.
Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).

Tabela

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1688 kJ/401 kcal-tłuszcz 9,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g-węglowodany 63 g, w tym cukry¹ 21 g-błonnik 4,6 g-białko 14 g-sól 0,33 g-witamina A- 529 µg- witamina D 6,1 µg-tiamina 1,3 mg (260% ³)-wapń 600 mg-sód 0,13 g.
Wartość odżywcza w porcji kaszki²: wartość energetyczna 675 kJ/160 kcal-tłuszcz 3,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g-węglowodany 25 g, w tym cukry¹ 8,6 g-błonnik 1,8 g-białko 5,7 g-sól 0,13 g-witamina 212 µg-witamina D 2,4 µg-tiamina 0,52 mg (104% ³)-wapń 249 mg-sód 0,05 g.

¹ zawiera naturalnie występujące cukry
² jedna paczka kaszki wystarcza na 6 porcji standardowego przygotowania
³ % zalecanego dziennego spożycia

Skład

Składniki: mąka PSZENNA pełnoziarnista* (39%), pełne MLEKO w proszku* (30 %), maltodekstryna*, sproszkowany banan* (10%), odtłuszczone MLEKO w proszku* (5%), węglan wapnia, tiamina (witamina B1), witamina A, witamina D.
 * rolnictwo ekologiczne
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ŁUBIN.

Jak stosować

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Podgrzej 150 ml wody do temperatury ok. 40°C, wsyp 40 g kaszki (4 łyżki), dokładnie wymieszaj, pozostaw na krótki czas do napęcznienia.

Przeznaczenie

Produkt od 6  m-ca życia.

Ostrzeżenia

Podawać w temperaturze ok. 37° C.
Nie podgrzewaj w mikrofalówce.
Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.

Waga

masa netto: 250 g

Dystrybutor

Victualia Saluber

Producent

Holle Baby Food AG

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.