Opis
Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g to niskokaloryczny odpowiednik tradycyjnych babeczek.
Właściwości
- Proste w przygotowaniu białkowe babeczki.
- Idealne na deser.
- Czekoladowy smak.
- Można łączyć z sosami zero lub kremami orzechowymi.
- Wysoka zawartość białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Olimp Hi Protein Brownie, dietetyczne babeczki, smak czekoladowy, 500 g to łatwe w przygotowaniu, wysokobiałkowe babeczki (24 g na porcję).
Tabela
Informacja żywieniowa | Na 100 g |
Wartość energetyczna | 2598 kJ/ 628 kcal |
Tłuszcz; | 54 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,0 g |
Węglowodany: | 6,8 g |
w tym cukry: | 4,9 g |
Błonnik: | 8,2 g |
Białko: | 24 g |
Sól: | <0,01 g |
Skład
Składniki: 54% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), mleko pełne w proszku, aromaty, mąka owsiana, 6% płatki czekolady (miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (z soi)), substancja słodząca – ksylitol; 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; sól, substancje słodzące – glikozydy stewiolowe, acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi).
Jak stosować
Sposób przygotowania:
- 1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody.
- Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C.
- Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Dzienne spożycie
Według potrzeb.
Przeznaczenie
Dietetyczna przekąska.
Ostrzeżenia
- Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Waga
500 g netto
Producent
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Nagawczyna 109 c,
39-200 Dębica,
Polska