Opis
Fantomalt to wysokoenergetyczny produkt w postaci proszku, którego składnikiem jest maltodekstryna.
smak neutralny
smak neutralny
Właściwości
• wysokoenergetyczny dodatek do pokarmów
• bezglutenowy
• nie zawiera laktozyPosiada neutralny smak i może być dodawany zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw lub napojów.
• bezglutenowy
• nie zawiera laktozyPosiada neutralny smak i może być dodawany zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw lub napojów.
Tabela
Wartość odżywcza | 100 g proszku |
Wartość energetyczna | 1630 kJ / 384 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany, w tym: | 96 g |
- cukry (maltodekstryna) | 6 g |
- polisacharydy | 90 g |
- laktoza | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Sód | 2 mg |
Osmolarność (roztwór 10%) | 97 mOsmol/l |
Procent (%) energii z: | |
- tłuszczu | 0 % |
- węglowodanów | 100% |
- błonnika | 0 % |
- białka | 0 % |
Skład
Składniki: maltodekstryna.
Dzienne spożycie
Stosować pod nadzorem lekarza.
Przeznaczenie
Do postępowania dietetycznego u pacjentów z niedostateczną podażą energii lub zwiększonym zapotrzebowaniem energetycznym, na przykład w:
- zaburzeniach trawienia i wchłaniania białek i/lub tłuszczów
- niewydolności wątroby,
- zaburzeniach trawienia i wchłaniania laktozy lub sacharoz
- zaburzeniach trawienia i wchłaniania białek i/lub tłuszczów
- niewydolności wątroby,
- zaburzeniach trawienia i wchłaniania laktozy lub sacharoz
Waga
Masa netto 400 g.
Producent
NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego