Opis
Tabela
Skład analityczny:
Energia przetwarzalna 396 kcal/100 g (16,56 MJ/kg), białko 26,0%, zawartość tłuszczu 17,0%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy 6,0%, fosfor 0,9%, wapń 1,2%, sód 0,25%, potas 0,45%, magnez 0,10%
Dodatki dietetyczne na kg:
Witamina A 15 000 IU, witamina D3 1200 IU, witamina B1 12 mg, witamina B2 12 mg, witamina B6 7 mg, witamina B12 100 mcg, biotyna 500 mcg, kwas pantotenowy 30 mg, niacyna 50 mg, kwas foliowy 3,0 mg, witamina C 70 mg, chlorek choliny 2000 mg, witamina E 150 mg
Pierwiastki śladowe na kg:
Cynk (jako aminokwasowy chelat cynku) 75 mg, miedź (jako pentahydrat siarczanu miedzi) 10 mg, mangan 10 mg, jod (jako bezwodny jodan wapnia) 2,0 mg, selen (jako selenin sodu) 0,2 mg, cynk (jako cynk) tlenek) 90 mg, żelazo 145 mg