Opis
Tabela
Skład analityczny:
Energia przetwarzalna 319 kcal/100 g (13,3 MJ/kg), białko 20,0%, zawartość tłuszczu 7,0%, włókno surowe 7,0%, popiół surowy 5,8%, fosfor 0,75%, wapń 0,95%, sód 0,20%, potas 0,55%, magnez 0,10%
Dodatki dietetyczne na kg:
Witamina A 13 000 IU, witamina D3 1 300 IU, witamina B1 11 mg, witamina B2 11 mg, witamina B6 6 mg, witamina B12 35 mcg, biotyna 300 mcg, kwas pantotenowy 20 mg, niacyna 40 mg, kwas foliowy 2,0 mg, witamina C 120 mg, chlorek choliny 1650 mg, witamina E 75 mg
Pierwiastki śladowe na kg:
Cynk (jako aminokwasowy chelat cynku) 75 mg, miedź (jako pentahydrat siarczanu miedzi) 11 mg, mangan 10 mg, jod (jako bezwodny jodan wapnia) 2,0 mg, selen (jako selenin sodu) 0,2 mg, cynk (jako cynk) tlenek) 77 mg, żelazo 150 mg