Opis
Ekologiczna mąka z sorgo drobno mielona bezglutenowa. Mąka o delikatnej konsystencji świetnie sprawdzi się jako zagęszczacz dań, zup, sosów, do panierowania, jako dodatek do ciast, pieczywa.
Ziarna sorgo nazywane są często afrykańskim prosem, mąka jest niezwykle delikatna z lekko orzechową nutą. Sorgo zawiera wiele pozytywnych składników odżywczych, jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, miedź, niacynę, cynk, żelazo. Jest polecane dla cukrzyków, gdyż nie podwyższa gwałtownie poziomu cukru we krwi.
Ziarna sorgo nazywane są często afrykańskim prosem, mąka jest niezwykle delikatna z lekko orzechową nutą. Sorgo zawiera wiele pozytywnych składników odżywczych, jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, miedź, niacynę, cynk, żelazo. Jest polecane dla cukrzyków, gdyż nie podwyższa gwałtownie poziomu cukru we krwi.
Skład
Składniki: bezglutenowa mąka z sorgo*
*Produkt rolnictwa ekologicznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna: 1516kJ/358kcal
Tłuszcz: 3,1g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 70 g W tym cukry: 2,5 g
Białko: 10 g
Sól: 0,4 g
*Produkt rolnictwa ekologicznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna: 1516kJ/358kcal
Tłuszcz: 3,1g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 70 g W tym cukry: 2,5 g
Białko: 10 g
Sól: 0,4 g
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Może zawierać seler, orzechy i sezam.
Waga
450 g
Dystrybutor
Producent
PRO-BIO obch. spol. s.r.o.
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego