Almiflux, zawiesina doustna, 250 ml

Dostępny
28,59
Maksymalna dozwolona ilość: 1 szt.
Darmowa dostawa dla zalogowanych Klientów od 199 zł. Dla Klientów niezalogowanych: 249,00 zł

O produkcie: Almiflux, zawiesina doustna, 250 ml

100056181

Opis

Almiflux, zawiesina doustna, 250 ml to wyrób medyczny łagodzący objawy związane z nadkwasotą. 

Właściwości

Wyrób medyczny Almiflux:

  • Neutralizuje kwasy w żołądku, zapewniając ulgę w dolegliwościach związanych z nadmierną kwasowością soków żołądkowych.
  • Łagodzi objawy związane z refluksem żołądkowo-przełykowym, takie jak pieczenie w przełyku (zgaga), zarzucanie treści żołądkowej do przełyku i gardła, kaszel podrażnieniowy.
  • Zmniejsza ból i dyskomfort w nadbrzuszu spowodowany nadmiernym wydzielaniem kwasu żołądkowego (m.in. w przebiegu wrzodów żołądka i dwunastnicy).

Skład

Składniki: almasilat, sorbitol, glikol propylenowy, hydroksyetyloceluloza, powidon K25, sacharyna sodowa, aromat karmelowy, guma ksantanowa, parahydroksybenzoesan metylu, woda oczyszczona.

Jak stosować

Doustnie 1-2 godzin po posiłku i przed snem. Wstrząsnąć przed użyciem. Ze względu na możliwe upośledzenie wchłaniania, między przyjmowaniem preparatu Almiflux i leków stosowanych przez pacjenta należy zachować 1-2-godzinną przerwę. 

Dzienne spożycie

Dorośli: 10 ml (2 łyżeczki) 4 razy dziennie.

Przeznaczenie

Łagodzenie objawów nadkwaśności soków żołądkowych.

Przeciwwskazania

Nie należy stosować produktu po upływie terminu ważności zamieszczonego na opakowaniu.
Nie zaleca się stosowania preparatu u dzieci.
Nie stosować u osób uczulonych na którykolwiek składnik produktu.
Almiflux nie może być stosowany w hipofosfatemii. Należy unikać długotrwałego przyjmowania dużych dawek przy diecie o niskiej zawartości fosforanów.
Podczas stosowania Almifluxu należy unikać kwaśnych napojów oraz tabletek musujących zawierających kwas cytrynowy lub kwas winowy.

Waga

Objętośc netto: 250 ml

Producent

Farmina sp. z o.o., ul. Lipska 44, 30-721 Kraków 

Typ produktu

wyrób medyczny

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.