Opis
Właściwości
Immulina dostarcza przede wszystkim wielkocząsteczkowy kompleks lipopolisacharydowy z ekstraktu spiruliny oznaczony jako LCEPEEN oraz wielkocząsteczkowy kompleks polisacharydowy z ekstraktu drożdży piekarniczych (β1,3/1,6-D-glukan). Związki te wykazują właściwości immunomodulujące i nieswoiście stymulują wrodzony układ odporności.
Poza tym Immulina dostarcza ekstrakt aceroli z naturalną witaminę C w kompleksie z rutyną i hesperydyną, z którego jest lepiej wykorzystywana przez organizm, oraz witaminę D3 (cholekalcyferol) oraz mikroelementy cynk (jako glukonian) i selen (jako l-selenometionina) – są składniki odżywcze niezbędne m.in. dla dobrego funkcjonowania układu odporności.
Tabela
Składniki | 2,5 ml | % RWS* | 5 ml | % RWS* |
Ekstrakt Spirulina Platensis | 50 mg | --- | 100 mg | --- |
Ekstrakt aceroli (Malpighia glabra) dostarczający 25% witaminy C | 40 mg 10 mg | --- 33% | 80 mg 20 mg | --- 66% |
β-D glukan z drożdży piekarniczych | 37,5 mg | --- | 75 mg | --- |
Cynk (jako glukonian) | 2,5 mg | 38% | 5 mg | 76% |
*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Waga
Producent
Poznańska 251
Ołtarzew