Opis
Makaron spaghetti konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Skład
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4 g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
Dystrybutor
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Producent
Bio Planet S.A.
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego