Opis
HiPP BIO kaszka owsiana po 4. miesiącu życia, 200 g to zdrowy, bezmleczny posiłek dla maluchów rozpoczynających przygodę z rozszerzaniem diety. Wybieraj wartościowe produkty bez dodatku cukru. Bezglutenowa kaszka idealnie sprawdzi się jako samodzielny posiłek lub dodatek do owoców i warzyw.
Właściwości
Najwyższa jakość HiPP
- Ponad 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym
- Szczegółowe kontrole w naszym laboratorium, należącym do wiodących w Europie
- Bardziej surowe normy jakościowe niż wymagane prawem
- Ekologiczne ziarna zbóż
- Tradycyjne metody uprawy - bez użycia nawozów sztucznych i innych środków chemicznych*
*zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
- bez dodatku cukru*
- wyselekcjonowane ekologiczne zboże
- zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- bezglutenowy owies
Bez zbędnych dodatków
- cukru*
- aromatów
*zawiera naturalnie występujące cukry
Produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej - jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa. www.hipp.pl/bio-od-pokolen
Pakowane wagowo, a nie objętościowo.
Jak stosować
Sposób przygotowania kaszki po 4. miesiącu
Z mlekiem modyfikowanym
22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody
1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***.
2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj.
3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Z mlekiem hipoalergicznym (HA)
Kaszkę owsianą HiPP BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej).
Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
***Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody.
Przeznaczenie
Producent
Giełdowa 1,
01-211 Warszawa